D1e l2achende b6ijenkast2

Bij-vriendelijk imkeren

Wie ben ik?

Mijn naam is Geert Steelant.


Ik heb van kindsaf al een passie voor natuur. Ook in mijn beroepsleven, meer dan 40 jaar, werkte ik altijd in de natuur met veel passies in zeer uiteenlopende activiteiten, in verschillende branches. Gedurende 10 jaar woonde en werkte ik als tuinman op een kasteeldomein in Frankrijk, een echt bijenland.


Daar ontmoette ik Antoine, een imker afkomstig uit een oude imkersfamilie met een traditie sinds 1851. Antoine beheerde meer dan 200 bijenkasten op zijn landgoed. Op een dag zei ik tegen Antoine: “ Ik zou graag het beroep van imker willen leren.” Zijn antwoord was simpel, maar raak: “Imker zijn is geen baan, maar een passie.” Antoine leefde en dacht als een bij. Hij was een pure Warré imker, met een enorm respect voor de bij en haar levenswijze. Via Antoine leerde ik alles over bijen en het imkeren op een eenvoudige en vooral bij-vriendelijke manier.


Na een decennium in Frankrijk, keerde ik terug naar België met mooie herinneringen en een schat aan kennis over bijen en Warré. Door gebrek aan plaats en tijd, bleef het imkeren echter een tijdlang achter gesloten deuren zitten. In 2014 kreeg ik een herseninfarct en na een lange revalidatie, startte ik opnieuw met imkeren op de manier die Antoine mij heeft meegegeven. Omdat het slecht gaat met onze bijen, wil ik iets betekenen in de imkerwereld en wil ik mijn  kennis doorgeven aan de jongere generaties. 

Facebook

Design by Virtual Annuska © 2020

Algemene Voorwaarden |  Privacy beleid